Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ




           Με τον ν. 4472/2017 θεσπίζεται επίδομα (παραμεθορίου) για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που υπηρετεί σε ορισμένες μόνο από τις συνοριακές περιοχές της χώρας .

    Συνεπώς νομοθετήθηκε  μια διαφορετική παραμεθόριος για τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, από την παραμεθόριο που ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Δηλαδή οι συνάδελφοι  που υπηρετούν στα σύνορα με την Αλβανία , δεν  δικαιούνται επίδομα παραμεθορίου, σε αντίθεση με τους δημόσιους υπαλλήλους που το δικαιούνται.

   Όπως  επίσης τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ που υπηρετούν στα σύνορα με την Αλβανία δεν  δικαιούνται επίδομα παραμεθορίου, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους που υπηρετούν στους Νομούς Έβρου, Λέσβου , Χίου , Σάμου , Δωδεκανήσων και Σαμοθράκης που το δικαιούνται.

   Με βάση τα παραπάνω θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους συναρμόδιους υπουργούς :

·      Με ποια κριτήρια εξαιρέθηκαν από το εν λόγω επίδομα οι παραμεθόριες περιοχές που συνορεύουν με την Αλβανία ; 
                
·      Γιατί δεν λήφθηκαν υπόψη τα αντίστοιχα  γεωγραφικά κριτήρια που ισχύουν για την χορήγηση του αντίστοιχου επιδόματος στον δημόσιο τομέα ;

·      Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να διορθώσει την κατάφορη αδικία που έγινε εναντίον των στελεχών ΕΔ και ΣΑ που υπηρετούν στην παραμεθόριο περιοχή που συνορεύει  με την Αλβανία ;

   Η παρούσα διαμαρτυρία / καταγγελία έρχεται σε συνέχεια ανακοινώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος που αφορούν το επίδομα παραμεθορίου, ενώ ζητάμε τον επανακαθορισμό και την ένταξη στο ν. 4472/2017 των παραμεθόριων περιοχών που συνορεύουν με την Αλβανία.

   Επιπλέον θα θέλαμε να τονίσουμε την επικινδυνότητα της θαλάσσιας περιοχής του Ιονίου όπου συνορεύει με την Αλβανία, με πολυάριθμα περιστατικά και αμέτρητες επιχειρήσεις καταδίωξης και συλλήψεων, από τις τοπικές Λιμενικές Αρχές, ατόμων για μεταφορά παράνομων ναρκωτικών ουσιών και λαθρεμπορίου από την Αλβανία προς την Ευρώπη. Καθώς επίσης να υπενθυμίσουμε  πως στα θαλάσσια σύνορα Κέρκυρας Αλβανίας έχασε τη ζωή του ηρωικά μαχόμενος ο Λιμενοφύλακας ΖΑΜΠΑΤΗΣ Μαρίνος σε μια ανάλογη επιχείρηση καταδίωξης.

   Επίσης με την παρούσα καλούμε την Ένωση μας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται έτσι ώστε να διεκδικήσουμε θεσμικά και νομικά  το επίδομα παραμεθορίου .

   Η ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΩΣΗ είναι εδώ για να υπερασπίζεται τα δικαιώματα αλλά και την αξιοπρέπεια για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους.